Friday, March 23, 2012

bila dapat elaun

salam . okay semangat nak update . maklum la , baru dapat elaun . haa kan segar sikit mata tengok balance dalam akaun . next month ayah aku nak transfer duit pulak . wahh , rezeki berganda2 ! alhamdulillah . hehe .  tapi bila dah dapat elaun ni macam2 la kolej claim balik . so dari 1800 i think lepas ni tolak semua yang diclaim tu , maybe tinggal 1300 kot . takpe la . dah nasib -.-

weekend ni sah2 la ramai keluar outing kan . dah jadi OKB .shopping , lepak restoran mahal2 , tengok movie . memang tak ingat dah lusa nak exam . aku kalau ikutkan nafsu gila ni memang nak keluar jugak tapi bila fikir nak exam tu tak jadi la . and aku fikir gak , diorang ni bila nak buang duit boleh , tapi nak bayar tu bayar ni cakap takde duit . nanti tengok laa tengah2 bulan , mesti ramai merungut duit elaun dah habis . tu la , sape suruh membazir ? lalala

dengar cite pengarah aku cakap elaun bakal naik jadi 1k sebulan . nanti makin mewah laa nurse-to-be kat sini shopping2 . adoyai . aku ? insyaAllah selagi boleh elak , aku elak . hahaha . baik susah dulu , senang kemudian . kan ? :p sebab target aku nanti nak shopping raya kat sini , bayar ptptn and buat lesen 100 and guna duit sendiri .

okay la , nak sambung study . tata . wish me luck ! lusa exam . nebess ~

p/s : duit sekarang macam air . sekejap je habis . agree ?



8 comments:

  1. kenalah pandai mange duit yer wawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah cik tikah . i will :)

      Delete
  2. btil tuh...kejap je abes!!!hehehh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? last2 tgh2 bulan sibuk mkn megy je sbb nak saving . haha

      Delete
  3. time stdy memang gitu.. tapi nanti dah habis stdy baru terasa xmo membazir sebab duit macam air :) good luck dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe . skrg pun dah tak nak membazir sgt . org tgh try saving and manage duit dgn betul :)

      Delete
  4. skrg ni la time study nak saving..nnt dah keje lagi mcm2 nak beli..huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. time keje kumpul duit nk kawen la pulak . bhahaha :p

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...