Friday, September 30, 2011

byebyebyebye :'(

this is her . nabilah ^^
morning . yes awal aku update hari nie . i've to spend only 5minutes to update my entry today . after this nak keluar so kena siapsiap . hmm hari nie my roommate dah nak pergi . sedih . semalam dah spend whole time dengan dia . hope next sem aku dapat jumpa dia lagy even dah tak duduk kolej . awak , sila ingat saya okay ? :')

p/s : sumpah takde mood hari nie .hmm

Thursday, September 29, 2011

life is not easy . goodbye korang

baru habis paper maths tadi . hari ni taknak ah update pasal soalan tadi . aku sedih nie tau . yela . sorang roommate aku dah nak balik esok . dia punye paper dah habis :( now dia tengah sibuk packing barang . parents dia pun dah otw dari selangor  nak datang amek dia . hmm. pasang pulak lagu tacingtacing sekarang nie . duhh . dahla aku nie hati tisu . sekarang pun rasa nak nangis . esok masa dia balik aku tak tau la caner . next sem maybe dah susah nak jumpa dia and roommate aku sorang lagy . roommate aku dapat kolej . yang sorang lagy duduk rumah sewa . sedihnya ! :(

to my roommates , im trying not to be sad because all of us know that the day will coming . so hope even kita dah tak samasama , take care of yourself , study rajinrajin , jangan lupa aku and the most important , jangan rindu aku sangat ! hahaha :)

banyak sangat moment kita even tak sampai 6 bulan kita kenal . aku happy kenal korang .antara  the bestest roommates and kawan yang aku pernah ada . hmm . 

 btw 20hb nie interview spa . hope aku dapat la . tapi kalau dapat sedih pulak nak tinggal uitm . tapi kena fikir future jugak spa kan terus dapat kerja bila dah habis study. banking susah sikit . eh ye ke ? . dehh . solat dulu la . tenangkan jiwa sikit . daa ~

p/s: complicatednya rasa hidup hari nie . dugaan :(

Wednesday, September 28, 2011

aku kena tendang

mood sekarang : TENSION . sebab aku tak dapat kolej for the next sem and aku kena cari rumah sewa . duhh . aku tak ready lagi nak keluar kolej nie . benci la . nie rasa nak pergi spa nie . nampak sangat uitm dah taknak aku . haha .

dpt rumah camnie mesti best . hihi
esok paper maths and aku tak sentuh lagy buku tau tak . nie semua kes fikirkan kolej tu . takleh nak concentrate . haih . k la . basuh baju jap . chaww ~

Tuesday, September 27, 2011

ketinggalannya aku

selamat siang dan selamat petang korang ! okay skemanya . tak kisah la kan . hari ni at last dapat jugak aku habiskan semua sekuel twilight . daripada twilight yang first sampai yang eclipse tu . okay memang la dah lama citer tu keluar tapi aku je yang baru tengok . kesian aku * muka sedih 


konon nak release tension la kan lepas third paper semalam but now tengok lah . buku maths pergi mana aku pergi mana . haha . hope malam nie dapat start study balik lah . bahaya lekaleka nie . paper tu dah la bahaya untuk orang macam aku nie

okay gotta go . mataku senak mengadap lappy dari pagi sampai petang >.<

sumpah hensem hero dia
p/s : rasa macam nak tengok movie lagi lahh . grr

Monday, September 26, 2011

fuhh . lega

hye olls ! *gedik . tadi aku dah jawab paper mgt162 . komen ? hmm okayla soalan dia . tak kejam sangat la . cehh . yerla tu . padahal pening gak tadi uh . haha . and tadi aku dapat carrymark bel120 . okay aku the lowest among genggeng aku . 41.5 je !!! kawan aku paling tinggi 47.5 . malu derr ~

next friday paper mat112 lak a.k.a business mathematics . bagi aku math tu lagi okay la dari akaun yang memang aku anti gila uh . whatever it is , hari nie aku tak nak study lagi . rehatrehat tengok movie , esok baru stast buka buku balik . hehe

gambang here we come !
btw , sabtu nie genggeng aku plan nak turun kuantan . saje la kan nak spend time together before cuti sem nanti . tak sabar tapi tak nak berharap sangat la . nanti over sangat lastlast tak jadi . selalu camtu . hoho . okay la , chaww dulu . solat :D

p/s : nasib baik tak jemur lagi baju . dungun bakal hujan lagi petang nie . so kita tidur :D

Saturday, September 24, 2011

rondarondaganu

dgn adik kat pulau warisan . kt blkg tu konon nk tiru i-city  la an . hoho
at bb . omg childishnya ! haha
nie pakwe roommate aku . untungla kan
okay . nie kat bukit puteri
nie dpn bazar warisan . tak masuk un . lalu je . haha
hye korang ! lama rasanya tak update . malas and plus , aku tak bawak balik compaq kesayangan aku nie balik . hoho .btw , masa aku balik minggu nie , roommate aku ikut sekali . so aku ada la jugak bawak dia pergi jalanjalan an . kira first time la jadi tourist guide nie . haha . aku takde mood sangat nak menaip so aku letak gambar jela hari nie . 

p/s : act banyak lagi tempat kitorang pergi . tapi memang takla kan nak upload semua . now roommate aku obses gila dengan keropok lekor . okay fine . memahami . haha

Tuesday, September 20, 2011

Monday, September 19, 2011

three to go

alhamdulillah dah settle 2 papers :) tadi ctu101 . boleh tahan la soalan . alhamdulillah semua spot keluar :) hmm . and tadi lepas je habis exam okay ramai gila pergi beli tiket bas nak balik . because most of us ada gap banyak . aku ada 5 hari kot . isnin depan paper mgt162 . mgt tu fundamental of management la . hihi . best tau subjek nie . banyak kena baca . takde kirakira un . hehe . nampak gaya kena balik la . sebab roomates aku semua nak balik . bencinya . kalau tau baik balik sekali dengan classmates aku ramairamai tadi . alahai . suruh parents jela . kih3 .

mood : happy . idk why :)

Sunday, September 18, 2011

bel120 mengucapkan selamat tinggal

okay . salam tengah hari yang panas terik nie korang ! *panjang bebenor* hari nie aku dah habis satu paper . paper bel 120 . kira macam bi la kan . agak confusing gak soalan but aku harap markah yang aku dapat nanti boleh buat aku sengih lebarlebar . hihi . hmm . nak kena pergi nie .. nanti study ctu pulak . grr .choww :)

pegy pantai dpn uitm ptg nie best gak *-*
p/s : kawan pulak ajak balik . okay fine . macam mana nie . nak balik ke tak . kalau balik memang tak study mana la jawabnya . hoho

Saturday, September 17, 2011

nursing ke banking

konon je kan nak jadi nurse
korang ! now hati aku dah tak tenteram dah . sebab tadi aku dapat tau aku dapat yang spa uh . program separa perubatan bertaraf diploma . nursing . haishh . dah 1 semester aku belajar banking tetyba dapat yang nie pulak . okay dulu memang aku nak sangat an tapi bila dah enjoy belajar banking nie jadi keliru la . tadi aku call parents aku . diorang pesan buat betulbetul final esok . okay air mata aku nak tumpah but tahan jela . terharu beb . haha okay nak g mandi nanti nak study . daaa ~

p/s : nursing ke banking lagi okay ?

entry merapu dari aku

sunyi kot malam nie . semua roomate dah tidur . genggeng aku lak buat study group and malam nie diorang sleepover tengok movie . aku malas and takde mood nak layan movie nie . hoho . tadi kan , ada kawan aku call citer pasal problem dia . problem ape ? ada la tu . haha . tapi for sure pasal LELAKI okay . kitorang nie lebih kurang je sebenarnya tapi dia lagi ok la kot dari aku . hmm . sedih la macam nie an . kita sayang dia tapi dia tak sayang kita . okay ape aku merapu nie . hoho . baik aku leave blog nie cepatcepat . nanti terbuat entry mengarut lak pagipagi buta nie . haha . tatatititutu


p/s : rindu kawan sekolah . rindu semua kenangan kat sekolah . rindu cikgu . rindu nak lepak . arghh !!

okay . dia menghilang lagi

kawan aku kata aku suka tacing . haha
okay sekarang dah pukul 8.38 malam and aku still tak mandi lagy . nie la bahana duk mengadap lappy . haha . okay aku tersangat bengang bila aku sampai bilik tadi tengok bilik gila bersepah and selipar aku hilang . mulamula aku bajet ada orang curi la kan . lastlast aku dapat tau roomate aku amek . pakai tuk pegy dating nan pakwe dia . okay fine . memang aku suka kan . ehh memang aku bawak semua barang aku tuk bagi orang pinjam . haha . btw aku dah habis study ctu101 and malam ni nak cover balik la . hmm mandi dulu la .daa ~ :)

Friday, September 16, 2011

entry jiwang..lah sangat

dulu berdua .agakagak sekarang ? 
amaran . entry kali ini berunsur jiwang . sape taknak baca sila blah . haha . ala mana ada jiwang sangat pun . cuma tibatiba teringat someone . ala benci betul la . bye lah korang . sambung study lagi bagus :(

Thursday, September 15, 2011

misi aku gagal lagi

malam korang ! okay mission aku yang berkobarkobar lah sangat tu kan <tak nak bukak blog n fb sampai final habis> memang 110% fail doe ! haha . see , 1 hari je tahan . bongoknya aku nie . tapi alhamdulillah la sempat habiskan study subjek ctu101 . subjek ape tu ? ala , lebih kurang macam pendidikan agama islam yang korang belajar masa sekolah tu la . hihi . hmm taknak lamalama la . aku nak sambung study lak . wish me luck for my final okayh . n doakan aku dpat duk kolej next sem . tak ready lagi nak duk rumah sewa . haha

nie je i mampu beli T.T
p/s: tadi beli fon baru . fon lama bagi kat ibu . haha :D

Tuesday, September 13, 2011

+++

attention wahai rakyat jelata sekalian . saya agak tacing ye malam nie . tak tau kenapa . haha . okay abaikan ayat merapu uh . aku bajet nak study malam nie . yela . NEXT WEEK kot final !!! aku 1 pun tak study lagy . aku ingat malam nie last dah aku on9 n blogwalk . taknak dah . harap sangat mental aku nie kuat daripada nak on lappy nie . huhu . alahai caner la final nanti . tadi dapat tau carrymark for the ctu101 subject . subjek agama la tuhh . hmm . 34/50 je . tapi ustaz aku cakap nanti dia nak adjust balik . hope sangat lagi tinggi . boleh back up banyak sikit untuk final nanti . hmm . esok nak g intaiintai carrymark maths pulak . nervous kot ! 

untungla kan ada pakwe sampai orang fitnah kau. haih
esok study week dah start . means hari nie last day la aku belajar untuk sem 1 nie an ? hmm . sedih jugak tapi takde la macam masa nak tinggal skola time form 5 dulu . tak tau la . maybe aku tak rapat sangat kot dengan classmates aku . aku dengan genggeng aku je . haih bosannya malam nie . roomate aku sorang pegy study bilik kawan dia . sorang lagy pegy bandar nan pakwe . untungla kan baru couple . first time coule pulak tu . dah la asyik dating je . 1 kelas lagy . kalau tak jumpa pun masa tidur je la . apa nak jadi la nan roomate aku sorang tu . dah pandai pulak tinggal solat sekarang . bukan nak cakap aku baik tapi aku tak suka sangat la perangai dia sekarang uh . sibuk dengan pakwe je . balik bilik pun sebab nak tidur je . harihari bergayut . ye aku faham diorang tengah hot couple lagy an . tapi takyah la over sangat sampai orang mengata . aku sayang kawan aku uh . aku tegur an dia kecik hati pulak -.- tak reti la nak tegur orang . aku pun bukan baik sangat . cam tak best la pulak nak tegur . hurmm

Monday, September 12, 2011

acc106 menyesakkan aku

okayh aku dah siapkan kuiz akaun aku . tapi no 1 je la . yang no 2 aku dah stuck . haha . bila dah stuck nie kitorang sume memang dah tahap bengang gila , tutup buku bukak laptop dengar lagu makan maggy . hahaha . macam la final tu tahun depan an . haih . takut tapi tu lahh . ishh . ala nak cakap apa lagi nie . malas a nak taip . nak berblogwalk lak . hihi . daa ~

habis je paper acc106 aku nak g pantai jerit kuatkuat . boleh ? haha
p/s:oh btw , aku masuk wellness club for the next sem . haha . takley bla . aku nak masuk badminton tapi dah penuh . grr

it's just around the corner

lamalama gila la aku asyik study je . haha
final dah dekat aku still merewangrewang tak tentu hala . bukan tak study tapi entah la . rasa tak cukup lagy kot . akaun . subjek yang paling aku bimbang nanti . blur lagy kot . malam nie nak siapkan kuiz yang lecturer bagi semalam . nampak gaya kena la kurangkan masa depan lappy n lebihka masa dengan buku lak . hoho . okela . gtg . nanti nak g makan n study lak :)

p/s: oh btw , esok my sis exam upsr . good luck sista ! <3

Sunday, September 11, 2011

aku ponteng

camnie la aku kalau dah dapat bantal 
okay hari ni 9 september 2011 . perghh . macam nak tulis diari lak an ? haha . okay aku tak nak melalut banyak . aku just nak cakap yang aku tak suka , aku benci la bila ponteng kelas nie . mana taknye . semalam pukul 5 pagi  baru tidur . kelas lak pukul 10 . memang sempat sangat la kan nak tidur . aku harap nie la first n last time aku ponteng . taknak dah -.-

Friday, September 9, 2011

weekend di uitm

oke . aku nak nie boleh ? haha
okay . sumpah doe aku teramat n terlalu bosan weekend nie . this week aku catat nota sejarah tak balik rumah . malas kot . banyak kali sangat balik . bosan gak . takde sape kat rumah . yela . siblings dua orang je . mana nak bising kan . hoho . plus , malam nie ada jamuan kat kolej aku . RIANG RAYA REDANG nama dia . haa . vogue gitu . kena pakai pakaian raya .tapi aku nak pakai shawl n baju kurung je yang raya . kasut biar la aku pakai flat yang aku pakai masa kelas je . tak payah nak over sangat la kan . setakat kat kafe tempat melepak tu . haha . hmm . btw , my final exam will be on the next week . untung la kan tak start study lagi . kawan pulak tetyba ajak hang out . okay fine . memang tak la kan . haha . okay la . esokesok lak kita berbloggingblogging nie . i nak makan . lapar :D

broken heart

 im broken . again .

Sunday, September 4, 2011

dia buat aku jadi gila

nite korang . act da malas nak on lappy n update blog but tak tau kenapa tibatiba masa tengah iron baju macammacam benda lak terlintas kat kepala nie . pening kot . dahla baru lepas study akaun tadi . huhu

oke sila abaikan dua baris yang ntah paper uh . hmm . sebenarnya nak cite kat blog buruk aku nie something . bukan la nak buat blog nie jadi macam diari tapi tulahh . kat sini aku rasa tak reti nak cite kat membermember . diorang bukan faham un ape yang aku rasa . sigh

hmm . caner nak start uh . tadi kawan aku call . citer yang dia keluar nan ex aku . ada dia orang lagy kawan aku . hmm . tak kisah la an . tapi memang aku sentap sangat bila kawan aku cakap ex aku uh memang nampak sangat dah tak ingat aku . memang 100% lupa aku . oke fine . sampai tahap tu sekali dia benci aku an . memang aku bodoh la an duk ingat dia sampai hari nie . helo , bukan aku nak ingat sangat tapi aku tak tau kenapa semua yang ada kaitan nan dia uh macam tak nak jauh dari aku . bila aku sedih , kawankawan senang je suruh aku lupa semua tu and move on . cari pengganti .. eyh hello , aku tak murahan macam tu sekali okayh . bukan zaman sekolah nie nak tukartukar couple macam dulu . kali nie aku dah nak start serius sayang someone uh . bukan couple mainmain macam dulu . tapi tu lahh , silap sayang orang . kita sayang betulbetul tapi kena dump gak . aku tak tau pun sebab kitorang putus . and aku dengar dia dah ada orang lain . memang fuck gila la kan . sial kot manusia camtu . 

and bila kawan aku call tadi , aku nangis lagi sebab dia yang ntah berapa ribu kali dah . arghh ! tension kot . eyh caner nak lupa uh kalau depan mata aku harihari orang dating . harihari dengar cite pasal dia even bukan aku yang tanya . sumpah akan teringat gak even 1% masa bahagia dulu . 

dia boleh je baik nan kawankawan aku tapi kenapa takleh nak kawan balik nan aku macam masa before couple uh . susah sangat ke ? nie la aku tak suka sangat couple dengan classmate . camnie a jadi bila dah putus . aku dah agak dah . dulu konon nan tunggu 7 tahun . sampai habis study . eyh damn la kan tak sampai setahun dah tinggal aku . pfft . 

ntah brape kali dah aku ckp bye nie -.-
banyak lagi nak taip tapi cukup ahh setakat nie . aku dah bosan nak fikir pasal benda bodoh nie . SELAMAT TINGGAL . orang benci , nak tunggu ape lagi an . bye

p/s:-tension sangat . study lagi , esok nak test , then datang lak problem baru nie . memang aku kena uji sekarang . :')
     


Friday, September 2, 2011

goodbye love

dia dah ada orang lain . semoga bahagia . bai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...