Sunday, September 8, 2013

homesick .



homesick . biasa sangat orang duk update status kat facebook and tweet di twitter especially bila baru sampai kolej . then pasti ada yang mengomen dah tua bangka pun still nak rindu rumah , family bagai . aku perhati je . scroll up and down . dalam hati terdetik , salah ke nak ingat mak bapak kat kampung ?

aku even dah 20 tahun , bakal actually . first day kat college harus , wajib rasa nak balik rumah semula . even dalam bas baru nak on the way ke college pun rasa tu dah ada . so aku pelik bila ada segelintir makhluk ini tak rasa pape . or mungkin dia malas nak tunjuk . who knows ? yeah im trying to think positive .

tapi whatever it is , jangan lupakan mak bapak sudah . diorang dah banyak korbankan wang ringgit and tenaga untuk kita . hargai mereka selagi diorang masih ada and jangan menconteng arang ke muka mereka .

okay sekian sahaja entry serius untuk malam ini . aku nak bersantai menikmati angin sepoi-sepoi bahasa bandar melaka jap . esok sambung kerja kat orthopedic ward lagi . bai .

2 comments:

  1. dulu mase mula2 study kat melaka pon aefa homesick. mmg asyik ingt rumah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...